Berk – Betula alba

Berk - Betula alba
Berk – Betula alba

Wie kent deze betoverende witte boom nou niet? De stralende dame van de bossen, een pionier die als eerste opkomt, licht brengt en de grond ontzuurt. Zo interessant om deze lieflijke boom eens echt van dichtbij te benaderen door te kijken naar wat ze ons brengt.

De Berk ontzuurt de grond en maakt op deze manier de weg vrij voor de andere bomen zoals de Eik. Hetzelfde zie je terug in de werking van deze geneeskrachtige plant. Berk werkt erg opbouwend op de nieren waardoor ze beter gaan werken en afvalstoffen (urinezuur) goed af kunnen voeren. Hierdoor helpt de Berk tegen urineweginfecties en bij allerlei klachten die ontstaan door afvalstoffen/zuren zoals cellulitis, eczemen, spierpijn, gewrichtsaandoeningen en haaruitval. De Berk, een zeer flexibele boom, maakt je weer bewegelijk door gestagneerd afval af te voeren. Daarnaast is het een echte lichtbrenger want Berk werkt goed tegen depressie. De afbladderende bast laat zien dat het werkt tegen schilferende huidaandoeningen. Deze boom is met succes in te zetten bij zwemmerseczeem en roos. Ook mentaal gezien maakt deze boom weer bewegelijk. Wanneer je verstard bent geraakt door het leven en niet aan iets nieuws durft te beginnen, helpt Berk je die flexibiliteit terug te vinden.

Berk is in de symboliek verbonden met de Ierse Godin Brigid, de Godin van de Kruidengeneeskunst, smidswerk, onderricht en de Zon. En daarom voor deze Ierland-lievende Kruidengeneeskundige een heel bijzondere boom!

PlantAARDIGE groet,
Merel Burggraaf

Advertenties

Gepubliceerd door Merel Burggraaf

merelburggraaf.com for equine art lappielapin.nl voor mijn kinderboek

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: