Boodschap uit de Natuur 6 oktober 2014

6 oktober t/m 12 oktober 2014

Verbinding met de Natuur

De natuur is een hele goede raadgever. In vroegere tijden was het voor iedereen duidelijk dat de Natuurwezens bestaan en dat het contact met deze wezens ons helpt. Zij leren ons hoe we met de natuur horen om te gaan, maar kunnen ons ook op andere manieren goed helpen. Het is jammer dat de Natuurwezens in kwaad daglicht zijn komen te staan want dat klopt absoluut niet.
Ik leg heel graag contact met de natuurwezens en vraag ze om raad wanneer dat nodig is. Ook andere mensen help ik met goede raad uit de natuur.

Een van de manieren waarop ik dat doe is met de kaartlegging. Op deze website zal ik wekelijks een kaartlegging voor je doen met de wens dat het je helpt op je pad en inzicht geeft.

 

Boodschap uit de Natuur voor 6 oktober t/m 12 oktober 2014

Kaartlegging De KruidenMaan

Het is duidelijk dat de Herfst is ingetreden. Het thema van deze hele boodschap is reiniging zodat je daarna iets nieuws kunt verwelkomen. Lees hieronder hoe je dat doet!

Maandag en dinsdag
Als je graag iets nieuws begint of een nieuwe fase ingaat, dan is het nodig dat je eerst iets anders opruimt. Net als bij de bomen, kun je alleen iets nieuws verwelkomen als je het oude van je afschudt. Dit kan letterlijk opruimen betekenen, zoals een flinke herfstschoonmaak, maar hier wordt vooral bedoeld het loslaten van gedrag dat je niet meer dient, of een situatie die niet meer goed voor je is.
Besteedt daarnaast bij een nieuwe start zorgvuldig aandacht aan het begin. Het begin bepaalt de uitkomst.
Woensdag en donderdag
Ook deze dagen is reiniging erg belangrijk, en dan inderdaad specifiek de reiniging van een gewoonte of een invloed die jou niet langer dient. Laat het gewoon los. Besef dat er mogelijk ook waardevolle lessen in het gedrag, de gewoonte of de situatie zitten. Haal die lessen er uit en wees lief voor jezelf. Met lief zijn, bedoel ik dat het niet nodig is om je schuldig te voelen of op een andere manier rot te voelen.
Tegelijkertijd wordt er aangegeven dat je met lichtheid naar een nieuwe fase kunt gaan. Verbind je hiervoor, zonder te vasthoudend te zijn, aan ideeën, projecten en mensen die je vertrouwt.
Vrijdag, zaterdag en zondag
De mannelijke en vrouwelijke krachten zijn beschikbaar voor je, in jezelf. Deze energieën zijn voor zowel mannen als vrouwen beide even belangrijk. Het ene moment vraagt om doelgerichte actie. Het andere moment vraagt om loslaten in vertrouwen. Het is belangrijk hierin een balans te vinden omdat je jezelf dan evenwichtiger voelt. Daarnaast is dit belangrijk omdat het je dan ook lukt om dingen voor elkaar te krijgen. Je kunt niks afdwingen en het is ook niet de bedoeling alleen maar alles los te laten. Doseren dus, en deze week eerst maar eens nagaan wat er allemaal los gelaten kan worden, dan dient het nieuwe zich vast wel aan.

Onze week
Ierland was erg bijzonder en heeft ons op mooie plannen gebracht waarover we later meer zullen los laten. Het is in Nederland wel weer even wennen natuurlijk, maar goed. Er is hier genoeg te doen. We zijn Paardekastanjezalf aan het maken. Daarover zal ik gauw een stukje plaatsen op deze website. En verder ben ik mijn boek aan het uitgeven, in eigen beheer. Ook daarover zal ik wat op Facebook zetten. Nu we weer een beetje aan het landen zijn in Nederland, zul je meer van ons horen/lezen!

Je kunt met mij een persoonlijke kaartlegging afspreken. Je kunt me hiervoor bellen op 0619802463. Meer informatie vind je ook op de pagina ‘plantenorakel’.

Een hele fijne week gewenst!
PlantAardige groet,
Merel Burggraaf

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s