Nierbekkenontsteking – zonder antibiotica?

De locatie van de nieren - hoger dan de meesten denken.
De locatie van de nieren – hoger dan de meesten denken.

Met dit stuk wil ik graag een beladen onderwerp aan de kaak stellen, het in sommige gevallen onnodige gebruik van antibiotica. Laat ik beginnen met het belang van de reguliere geneeskunde en het feit dat ik je adviseer altijd een diagnose te laten stellen door een arts. Daarnaast wil ik je erop wijzen dat je met kruiden heel goed kunt genezen, maar (!) dat je wel de volledige kennis moet hebben om dit veilig te kunnen doen. Ga dus niet zelf dokteren, maar schakel de hulp in van een gediplomeerd Kruidengeneeskundige. En dan nu waar het me echt om gaat :). Ik wil je met dit stuk zicht geven op hoe goed kruiden werken en hoe je hiermee de gezondheid herwint zonder deze te schaden.

Nierbekkenontsteking
De nieren zijn, zoals we dat noemen, vitale organen. Je kunt niet zonder ze. Een ontsteking aan de nieren is dan ook niet niets. Vaak gaat er aan nierbekkenontsteking een of meerdere blaasontstekingen vooraf, die mogelijk verwaarloosd zijn. De reguliere medische wetenschap zet eigenlijk altijd antibiotica in. Vorig jaar heb ik zelf een fikse nierbekkenontsteking gehad en ik wilde per se geen antibiotica. Let wel, ik zou wel antibiotica hebben gepakt als ik de koorts niet had kunnen beheersen, maar daarover lees je zo meer.

Echte Guldenroede - Solidago virgaurea
Echte Guldenroede – Solidago virgaurea (foto door Ruud Morijn)

Kruidengeneeskundige behandeling
Op de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat je goed drinkt, maar ook niet overdreven veel. Je wil de nieren wel spoelen, maar niet overbelasten. Naast water dronk ik Guldenroedethee. Guldenroede zuivert de nieren en helpt de nieren op te bouwen. Hierdoor herstelt beschadigd weefsel en doordat ze beter gaan werken, komt de reiniging ook weer op gang.
Ten tweede is het ontzettend belangrijk om te zorgen voor rust en warmte. Je zult met een nierbekkenontsteking ook niet veel anders kunnen dan rusten. Nierbekkenontsteking doet zeer en je kunt o.a. misselijk zijn. Ook kan het gepaard gaan met koorts. Ik adviseer je om een warme kruik bij je te leggen. Die kun je lekker bij je voeten leggen.
Vervolgens gebruikte ik het homeopathische middel Reneel van Heel. Dit is een homeopathisch geneesmiddel voor de nieren.
Wat verder heel belangrijk was, was dat ik geen koorts zou krijgen. Ik zat wel tegen koorts krijgen aan. Als ik koorts zou krijgen dan wordt het gevaarlijk i.v.m. nierschade en zou ik echt antibiotica hebben moeten pakken. Koorts onderdrukken is echter ook niet goed, althans bij paracetamolgebruik bijvoorbeeld. Koorts is namelijk een manier van het lichaam om ziekte uit het lijf te krijgen. Ik heb daarom thee gedronken van Wilg. Wilg werkt koorts-verlagend en pijnstillend (en geloof me… dat kon ik ook wel gebruiken). Wat Wilg ook doet is de nieren reinigen, dus ondersteunt dit de nieren ondanks dat het de koorts verlaagt of tegen gaat. Ik kon hiermee telkens de pijn weg krijgen en ook de koorts tegengaan.
Tot slot deed ik iets dat klinkt alsof het uit grootmoeders tijd komt (en dat komt het ook), maar dat werkt als een trein. In de Kruidengeneeskunde werken we ook vaak met compressen of lichaamspakkingen. Zo’n twee keer per dag (misschien soms drie keer), kookte John een paar biologische aardappelen in de schil. Vervolgens legde hij een schone theedoek op mijn nierstreek (rug) en legde daar warme (niet hete!) aardappelen op, en dekte deze weer af met een andere doek. Na een kwartier haalde hij deze pakking weer van me af. Die aardappelen trekken die vieze stoffen via de huid eruit en je kunt je voorstellen dat dit ook veel energetisch afval verwijdert (zo werkt dat met pakkingen). Die gebruikte aardappelen moet je dan ook gelijk weg gooien, de doeken moeten meteen in de was en degene die de pakking heeft verzorgd, moet ook de handen goed wassen. Telkens na de aardappelpakking voelde het zoveel lichter en fijner rond mijn nieren. Binnen ongeveer een week was de nierbekkenontsteking over, zonder antibiotica. Mijn lichaam had het helemaal zelf opgelost met de hulp van kruiden en mijn lieve John!

Schietwilg, nierdrainage en pijnstillend!
Schietwilg, nierdrainage en pijnstillend! (foto van Wikipedia)

Nogmaals, ik raad het je af om zelf te gaan dokteren. De doses van de middelen luistert zeer nauw en je moet goed weten wat je doet. In sommige gevallen zou ik mogelijk een andere combinatie van middelen inzetten. Ik heb dit stuk geschreven om je te laten inzien dat antibiotica niet altijd nodig is. Er wordt teveel antibiotica gebruikt en dat is wereldwijd een gevaar voor de gezondheid. Ben ik tegen antibiotica? Nee, zeker niet, maar ik ben wel voor verstandig gebruik ervan. Het lichaam kan veel meer zelf, zeker met de ondersteuning van Kruidengeneeskunde. Op deze manier krijg je zelfs het vertrouwen in je lichaam weer terug!

Groene groet!!
Merel

Merel aan het genieten tussen de bomen in Ierland.
Merel aan het genieten tussen de bomen in Ierland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s