Boodschap uit de Natuur/Godinnenboodschap Mei 2016

Boodschap uit de NatuurVerbinding met de Natuur

De natuur is een hele goede raadgever. In vroegere tijden was het voor iedereen duidelijk dat de Natuurwezens bestaan en dat het contact met deze wezens ons helpt. Zij leren ons hoe we met de natuur horen om te gaan, maar kunnen ons ook op andere manieren goed helpen. Het is jammer dat de Natuurwezens in kwaad daglicht zijn komen te staan want dat klopt absoluut niet.
Ik leg heel graag contact met de natuurwezens en vraag ze om raad wanneer dat nodig is. Ook andere mensen help ik met goede raad uit de natuur.

Een van de manieren waarop ik dat doe is met de kaartlegging. Op deze website zal ik maandelijks een kaartlegging voor je doen met de wens dat het je helpt op je pad en inzicht geeft.

Boodschap voor mei 2016

De Godinnen wilden gehoord worden deze maand en dat past ook wel bij Beltane vind ik. De 3 maandkaarten komen dus van het Godinnenorakel. Er is echter ook een bonuskaart uit het Plantenorakel omdat ik de Natuur altijd een stem wil geven. Wat sluit het allemaal weer prachtig naadloos op elkaar aan!
Let op! De Godinnenkaarten en de boodschap van de Godinnen is net zo goed toepasbaar op de mannen onder ons! Ieder mens, man of vrouw, heeft mannelijke en vrouwelijke aspecten in zich. Je zult dit trouwens ook terug zien in deze legging.

Boodschap van de Godinnen Mei 2016
Boodschap van de Godinnen Mei 2016

Kaart 1
Baba Jaga – Wilde Vrouw
Deze kaart gaat over het wilde, intuïtieve, zintuiglijke en creatieve aspect van jezelf. Het stuk dat helemaal ‘in tune’ is met de (en je) Natuur, voelend en vrij! Het is belangrijk dat je weer in contact komt met dit stuk, met je Natuur, je oergevoel, je wildheid. Je hebt het niet nodig om door iedereen aardig gevonden te worden. Dat is niet alleen onmogelijk, maar het blokkeert je vrijheid ook. Geef liever uitdrukking en vrijheid aan jezelf en aan je creativiteit. De wereld heeft jouw bijdrage nodig! En jij hebt het zelf nodig omdat het je vitaliteit geeft. Je zult wel wat moeten doen om jezelf die vrijheid te geven. De volgende twee kaarten geven hier meer inzicht in.
Kaart 2
Sechmet – Boosheid en Razernij
Dit is het verwoestende aspect van de zon (mannelijk). Boosheid wordt vaak slecht geaccepteerd. Het wordt als iets lelijks en onaardigs gezien. Je weet daardoor misschien niet goed meer hoe je het moet uiten. Iedere emotie is echter even waardevol, ook boosheid. Wist je dat veel mensen boosheid en woede zodanig onderdrukken (onbewust) dat ze vervolgens overdreven begripvol worden? Deze mensen hebben altijd begrip voor iedereen, maar laten tegelijkertijd zichzelf ondersneeuwen. Laat de zon echter de sneeuw smelten en geef je echte gevoel de ruimte. Opgekropte boosheid leidt tot ontploffingen en daar schiet ook niemand wat mee op.
Boosheid maakt deel uit van onze macht. Leer boosheid te uiten zodat het hoorbaar is en versterkend en vitaliserend is.  Het hoeft dan niet vernietigend te zijn. Door constructief met je boosheid om te gaan, kun je effectief voor jezelf en je geliefden opkomen (zonder dingen/relaties onnodig stuk te maken). Met boosheid bescherm je je grenzen. Let op: er is een verschil tussen je grenzen zo vaak laten overschrijden dat je in woede uitbarst en op tijd voelen dat je boos wordt en dan op een constructieve manier je eigen ruimte in te nemen zodat je niet woedend hoeft te worden. Wees er dus op tijd bij.
Kaart 3

Durga – Grenzen
Deze kaart sluit naadloos aan op de tweede kaart en samen maken ze duidelijk hoe je de boodschap van kaart nummer 1 kunt toepassen. Devi is een Godin uit India. Zij vocht met een demon om haar grenzen en nam, toen zij gewonnen had, de naam van de demon ‘Durga’ over als symbool voor het winnen van dit gevecht.
Zij, Durga, roept je op om hetzelfde te doen. Waar mag je jezelf/je tijd/je leven beter beschermen? Wat laat jij binnen dat buiten je moet blijven? Voel je je versnipperd in verband met allerlei verwachtingen en zorgtaken?
Bescherm je grenzen zodat je volledig uitdrukking kunt geven aan het wilde, vrije, creatieve stuk in jezelf (Baba Jaga van kaart 1). Ik zie een duidelijke lijn in deze kaartlegging. Het is nu van belang dat je je wilde, vrije, creatieve stuk er volop laat zijn. Dit is een heel belangrijk onderdeel van wie jij bent. Je zult met de hulp van Durga je eigen grenzen moeten bewaken zodat dit stuk ruimte krijgt. Je mag boosheid voelen én dit op een constructieve manier uiten zodat het de ander duidelijk is waar jouw grens ligt. Op deze manier wordt het ook duidelijk wat jij nodig hebt om je goed te voelen en je ziel tot uitdrukking te brengen. Zeg nou zelf: je kunt toch veel meer voor je geliefden en de wereld betekenen als jij volledig uitdrukking kunt geven aan jezelf? Hoewel veel mensen dit als egoïsme zien, is het dat dus absoluut niet.

Het is heel bijzonder hoe de Plantenkaart deze boodschap kort maar krachtig samenvat!

Wede bevestigd de boodschap van de Godinnen
Wede bevestigd de boodschap van de Godinnen

Bonuskaart uit het Plantenorakel
Wede – vrijheid, de Bard, krijgskunst
Wauw, wat geeft deze bonuskaart in 1 klap duidelijk weer wat de Godinnen je willen zeggen.
Deze kaart staat voor vrijheid en dan met name de vrijheid die je ervaart door uitdrukking te geven aan je creativiteit. Tegelijkertijd wordt duidelijk gemaakt dat je hiervoor de kracht van een krijger nodig hebt (zie de speer op de kaart). Niet om anderen te verwonden (constructief omgaan met je boosheid), maar om je grenzen te bewaken! Met die gerichte focus, de juiste vorm van ‘agressie’ en ambitie kun je je creatieve doel bereiken. Je voorkomt hiermee dat je creatieve zelf (de Bard in de traditie van de Druïden) wordt geblokkeerd omdat je jezelf verliest in de zorg voor anderen.

Wat mij betreft is de boodschap deze maand behoorlijk duidelijk. Kom voor jezelf op en doe dit op tijd zodat je niet woedend hoeft te worden. Wees creatief! Ik kan overigens beamen dat het je heel gelukkig maakt en het je batterij oplaadt als je jezelf de vrijheid geeft om te creëren en op die manier uitdrukking te geven aan je ziel! Bang voor wat je maakt? Picasso is ook beroemd geworden 😉

Je kunt met mij een persoonlijke kaartlegging afspreken. Je kunt me hiervoor bellen op 0619802463.
 Meer informatie vind je ook op de pagina ‘plantenorakel’ (bovenaan deze website).

Een hele fijne maand gewenst!
Hartelijke groet,
Merel Burggraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s