Boodschap uit de Natuur Juli 2016

Boodschap uit de NatuurVerbinding met de Natuur

De natuur is een hele goede raadgever. In vroegere tijden was het voor iedereen duidelijk dat de Natuurwezens bestaan en dat het contact met deze wezens ons helpt. Zij leren ons hoe we met de natuur horen om te gaan, maar kunnen ons ook op andere manieren goed helpen.

Ik leg heel graag contact met de natuurwezens en vraag ze om raad wanneer dat nodig is. Ook andere mensen help ik met goede raad uit de natuur.

Een van de manieren waarop ik dat doe is met de kaartlegging. Op deze website zal ik maandelijks een kaartlegging voor je doen met de wens dat het je helpt op je pad en inzicht geeft. Je kunt met mij ook een persoonlijke kaartlegging afspreken als je meer inzicht wil in een bepaalde situatie. Neem daarvoor gerust contact met me op.

Betonie, een inheemse rode lijst plant, dus zeer bedreigd. Je kunt de plant een plekje in je tuin geven natuurlijk. De zaden zijn te bestellen bij: http://www.cruydthoeck.nl/winkel/stachys-officinalis/p229
Betonie, een inheemse rode lijst plant, dus zeer bedreigd. Je kunt de plant een plekje in je tuin geven natuurlijk. De zaden zijn te bestellen bij: http://www.cruydthoeck.nl/winkel/stachys-officinalis/p229

Boodschap voor Juli
Waar de kaartlegging eerst wat simpel lijkt, geeft de bonuskaart heel wat diepgang! Veel leesplezier en succes met het volgen van je ziel!

Kaart 1
Betonie
De boodschap van Betonie is kort maar krachtig; je voelt je geroepen tot het helen van wonden, in jezelf of in anderen. De kaart heeft een aspect dat op reinigen slaat. We zullen de andere kaarten erbij betrekken om de diepere boodschap naar voren te halen.
Kaart 2
Maretak
Er is een moeilijke periode voorbij en er is een nieuwe cyclus in aantocht. Koester dit nieuwe project, dat vaak duidt op een creatieve onderneming, dichtbij je hart. De Maretak-kaart is in ieder geval een goed voorteken.
Kaart 3
Jeneverbes
Ook de Jeneverbes-kaart staat voor reinigen en een nieuw project. Voor je iets nieuws kunt verwelkomen, moet je iets afmaken of opruimen. Je zult dus goed bij jezelf moeten nagaan waar op dit moment nog teveel aandacht naar toe gaat of wat te veel energie kost om succesvol te zijn met het nieuwe project. Dit heeft voor een deel natuurlijk met focus te maken. Hoe meer focus je legt op een project, hoe meer het kan groeien. Afleiding kun je daarbij niet gebruiken.

Ik heb een ander orakel, een Sjamanenorakel, geraadpleegd om nog wat meer de diepte in te gaan rond deze boodschap. Ik heb namelijk het gevoel dat er iets belangrijks onder de oppervlakte zit. De kaart komt goed overeen met de dieper gelegen boodschap van de Natuurwezens.
Bonuskaart
De Magiër Ontwaakt
Deze kaart wijst op een doorbraak gelinkt aan mannelijke kracht. Nou begrijp me niet verkeerd als ik zeg mannelijke kracht want ik heb het niet over de scheefgroei die in heel de wereld waarneembaar is. Ieder mens, man of vrouw, heeft mannelijke krachten en vrouwelijke krachten in zich. Althans zo zou het moeten zijn want dan zijn we meer in balans. Bij deze kaart staat de mannelijke kracht voor daadkracht en actie. Die daadkracht en actie zijn nodig voor het nieuws dat je leven gaat binnenkomen.
In deze periode merk je dat je je niet meer kunt vinden in de norm die heerst in de maatschappij met betrekking tot carrière en prestatiedrang. Veel mensen raken burn-out en gaan dan een ander pad volgen (denk aan de reiniging en het los laten van het ene voordat het andere je leven binnen kan komen). Je hoeft het echter zover niet te laten komen. Als je van binnen voelt dat de manier waarop je leeft niet meer bij je past, ga je dan richten op positieve inzichten. Wat wil je wel? Weet je het niet? Geen probleem! Ga je gewoon lekker verdiepen in nieuwe dingen die je energie geven. Lees boeken die je inzichten geven en die je het gevoel geven dat je groeit. Of ga een cursus doen in iets dat je altijd hebt willen leren of iets dat je helpt om meer met je intuïtie en je innerlijke wereld in contact te komen. Ik heb gemerkt in mijn leven dat het niet echt uitmaakt wat je als eerste kiest (dus laat je daardoor niet bevriezen). Kies gewoon, je komt uiteindelijk van het een bij het ander tot je uiteindelijk datgene vindt waar je hart van gaat zingen en waarvan je voelt dat het je reden is om op aarde te zijn. Ook heb ik gemerkt dat het, hoewel inmiddels cliché, echt waar is dat je als kind al weet wat je moet doen. Had je als kind een passie voor iets? Ga dat gewoon weer onderzoeken, hoe onbenullig of ver weg het misschien ook lijkt. Vandaar de daadkracht en actie. Kom uit je comfortzone (zo comfortabel is de comfortzone niet!) en onderneem actie om te gaan doen waar je energie van krijgt. Je zult merken dat de wereld ook op jou zit te wachten.

Zoals je ziet zijn de kaarten het erg eens met elkaar. Opruimen wat je niet meer dient en lekker gaan voor waar je blij van wordt. Het zal succesvol zijn.

Ook wij zijn nog altijd op deze manier bezig. We blijven kijken wat we nog meer kunnen doen om ons steentje bij te dragen aan de wereld. Wij gaan daarom een prachtige Kruidencursus geven. Meer hierover in een volgende blogpost!

Ik wens je een prachtige Juli-maand toe.

Hartelijke groet,
Merel Burggraaf

Een persoonlijke kaartlegging voor dieper inzicht in een bepaalde situatie? Neem gerust  contact met me op! Deze maand zijn ze nog 33 euro inclusief verslag. Dit gaat per 1 augustus verhogen!

Advertenties

Gepubliceerd door Merel Burggraaf

merelburggraaf.com for equine art lappielapin.nl voor mijn kinderboek

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: