Boodschap uit de Natuur – 17 oktober t/m 31 oktober

Deze maand is de kaartlegging net iets anders dan jullie van me gewend zijn. Maak je geen zorgen 🙂 komende maand doe ik weer een kaartlegging voor de hele maand. Eind september ben ik mijn lievelings oma verloren en vier dagen later gingen wij op reis naar Engeland. Om de boot te kunnen halen, moest zelfs het inpakken van de auto in 5 minuten gebeuren, dus je kunt je voorstellen dat voor de kaartlegging geen tijd meer was. Mijn hoofd stond er ook niet zo naar. Maar inmiddels gaat het leven weer verder en kan ik toch niet goed een maand overslaan. Ik weet dat jullie de kaartleggingen fijn vinden om te lezen 🙂

Wist je dat een persoonlijke kaartlegging nog veel dieper gaat? Je kunt dan een persoonlijke vraag inbrengen. Ik reserveer daar een moment voor waarop ik me goed kan afstemmen op de kaarten en ga dan voor je voelen wat de boodschap is. Je kunt kiezen uit het gebruik van orakelkaarten (ik voel dan welke set of combinatie er nodig is) of het Arthur tarot. Degenen die dit hebben laten doen, waren erg onder de indruk en voelden zich enorm geholpen.

Nu de kaartlegging  voor de tweede helft van oktober 🙂 Ik heb een kaart getrokken uit het Arthur tarot, namelijk ‘Sovereignty’ oftewel Soevereiniteit. In de Arthur tarot hebben de kaarten allemaal iets andere namen dan normaal. Dit is de Gerechtigheid (Justice) kaart.

Sovereignty - Rechtvaardigheid
Sovereignty – Rechtvaardigheid

We zien hier de Godin van het Land en alles wat invloed heeft op het land heeft invloed op haar, zorgt voor veranderingen in haar. We hebben het hier altijd over archetypen, met andere woorden, dit zijn allemaal aspecten van jou. Je kunt deze boodschap dan ook vergelijken met het ‘zo binnen, zo buiten’-principe. Alles wat met de aarde gebeurt, heeft invloed op jou en alles wat er in jou omgaat, heeft invloed op de aarde. Deze Godin eist rechtvaardigheid en loyaliteit. Zij houdt een vierzijdige bokaal vast. Dit staat voor het drievoudige van de Godin, namelijk Maagd, Moeder/Partner, Wijze Vrouw/Vernieuwer (dood/wedergeboorte) en ook het vierde aspect van rechtvaardigheid. Het Engelse Sovereignty staat voor het recht tot zelfbeschikking en het recht om gezag uit te oefenen. De betekenis van deze kaart houdt dus in feite een belofte in, namelijk dat je je leven kunt vormgeven zoals jij dit wil. Jij hebt de beschikking en het gezag over je leven. Als je daarbij rechtvaardig en zuiver te werk gaat, dan zul je met jouw werk ook de aarde een stukje mooier maken. Jouw leven mooier, de aarde mooier. Zo binnen, zo buiten.

Wauw, wat een mooie boodschap. Toen ik besloot om maar 1 kaart te trekken, was ik bang dat het te karig zou zijn. Ik wil je namelijk graag oprecht waardevolle inzichten geven. Een zuivere intentie was gelukkig al voldoende om dit voor elkaar te krijgen. Kun je je voorstellen hoe een uitgebreide kaartlegging is (bij Tarot zijn dat soms wel 11 kaarten)?

Hartelijke groet,
Merel Burggraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s