Myofascial Release Klankmassage

Klankschaalmassage

Myofascial Release Klankmassage
Wat is Myofasciale pijn:
Myofasciale pain refers to pain caused by muscular irritation. The large upper back muscles are prone to developing myofascial pain that radiates from sensitive points, called trigger points throughout muscle tissue. Muscular irritation and upper back pain is due to muscle weakness and repetitive motions.
(bron: What is Myofascial pain)

De klankschalen worden oa op de MFR drukpunten gezet en de trillingen met de juiste frequenties doen hun werk. Het is een hele zachte en zeer veilige manier van behandelen. Het lichaam krijgt de tijd om los te laten en de geest krijgt de tijd, om de bij behorende emoties of gedachten te laten gaan.
Vaak zijn er meerdere klankschaalbehandelingen nodig.

Blessures, te lang niet bewegen, te langdurige workouts, chirurgische ingrepen, opgestapelde emoties die zich vastzetten in bijvoorbeeld de speiren in de rug, ontstekingen (door verkeerde voeding), veroorzaken blokkades in het myofasciale systeem.  Deze spanningen voelbaar als stijfheid of pijn tijdens de beweging, hopen zich op en verzamelen zich op bepaalde drukpunten. Ook wel triggerpoints genoemd. De fascia verliest zijn elasticiteit. De fascia wordt als een bewegingsloos harnas om de spier. Het resultaat is een enorme spanning in de spierweefsels. Deze spanningen veroorzaken pijn en of algehele stijfheid. Men voelt zich als het ware gevangen in het eigen lichaam. Het kan zelfs voorkomen dat gewoon ontspannen niet meer mogelijk is. Bepaalde normale handelingen gaan met steeds meer stijfheid, van het strikken van de schoenen tot het je jas aantrekken. Het gevolg is emotioneel onbalans, algehele vermoeidheid, het zenuwstelsel raakt over belast. Men verliest gevoel op de huid. Het lichaam raakt nog meer uitgeput doordat men niet kan slapen, en mentaal krijgt men het ook steeds zwaarder, waaroor de bloeddruk kan stijgen, het hart (ook een spier met Fascia!!) moet steeds harder werken, en men zit in een spiraal waaruit met de juiste behandelingen niet uit te ontsnappen is.
En als gevolg van alle stijfheid, veranderd de anatomie omdat het steeds moeilijker is om nog rechtop te staan, het hoofd gaat hangen en de schouders komen naar voren.

Dit betekent op energetisch niveau dat de hart chakra zich afsluit, met als gevolg dat bepaalde kosmische energieen niet meer stromen.

Pijnstillers geven in dit soort gevallen wellicht een korte verlichting maar bieden in geen geval een permanente verbetering of oplossing van de problemen. Integendeel, met het ouder worden van het lichaam wordt de stijfheid alleen maar groter. Het gebruik van verkeerde voeding (alcohol suiker en koffie) en te weinig zuiver water verergeren de stijfheid van het lichaam.

Klankschaalmassage biedt een uitstekende oplossing hiervoor.

Energetische doorstroming met een soepele Fascia.
Het wit van de mandarijn kun je zien als de Fascia door en over de spiervezels
Het wit is de Fascia en rood de spiervezels

 

Advertenties